Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Good things happen when you narrow your focus
Welcome to Conference

Write us on info@evently.com

Follow Us

Innovatie onrust

Door Gerard de Bruijn van Humanagement

CASE TITEL
Innovatie onrust

 

KORTE BESCHRIJVING (Voor welke uitdaging sta je?)

Door de Corona crisis is het nodig om plots versneld te innoveren. Ik zie daar de noodzaak van in en ik voel tegelijkertijd af en toe een soort ja-maar stand bij mezelf. Hoe ga ik om met deze onrust van het moeten innoveren? En hoe weet ik wanneer ik het goed doe?

 

DOEL (Wat is het belangrijkste dat je wilt bereiken?)

Momenteel bevind ik mij met mijn propositie (interim- en projectmanagement op facilitair gebied) in een bloed rode oceaan. En ook ik ben op zoek naar The Blue Ocean. Diensten die passen bij de identiteit (en talenten) van mijn organisatie en die op korte termijn toeleiding zijn naar new business (omzet!)

 

REALITEIT (Welke achtergrondinformatie heeft de Growth Sharing Community nodig om de situatie te begrijpen?)

Mijn bedrijf levert interim- en projectmanagement op facilitair gebied (ondersteunende diensten als Vastgoed/Huisvesting, Veiligheid/Beveiliging, Schoonmaak- en restauratieve dienstverlening, hospitality e.d.) Facility Management wordt veelal als postenpost gezien. Daarbinnen in externe inhuur een ‘kostenpost binnen een kostenpost’, waardoor inhuur op ons vakgebied op dit moment nagenoeg stil ligt. Ik heb 15 mensen in loondienst en werk met een kleine flexibele schil (gem. 3 ZZP’ers die voor mij werk(t)en). Wij werken branchebreed, hebben een goede naam in de markt en bestaan dit jaar 25 jaar.
Al jaren ben ik op zoek naar ‘assets’ : een methodiek / aanpak / product waardoor ik een constante inkomsten bron heb. Nu moet ik continue nieuwe opdrachten acquireren.

 

OBSTAKELS (Wat zijn de belangrijkste obstakels die in de weg zitten?)

Belangrijkste is dat de crisis zo breed is dat het schier onmogelijk lijkt een Blue Ocean te vinden die bereikbaar is.
‘Ja, maar gedrag’ en/of realisme. Ik merk dat ik – maar ook mensen in mijn nabije omgeving – het moeilijk vind(en) om mijn zorgen en twijfels op een zij-spoor te zetten en vooral in kansen te denken
Running the business <-> changing the business. Het eerst vraagt veel tijd en energie, waardoor ik aan het tweede beperkt(er) toe kom.


OVERWEGINGEN
(Welke opties heb je overwogen?)

We zijn bezig met een scan (Optimal Scan FM) waarbij we leveranciers kunnen beoordelen om te kijken hoe circulair ze zijn. Circulariteit is een belangrijke stroming, alleen heeft de crisis op dit gebied een verlammende werking
We zijn natuurlijk bezig met een aanpak voor de vierkantemetereconomie
Zorg en onderwijs hebben onze nadrukkelijke aandacht om te kijken wat we daar in kunnen betekenen.


ACTIES/VERWACHTINGEN
(Wat verwacht je van de Growth Sharing community? Wat wil je graag van ze horen of terugkrijgen?)

Ik denk dat rust en ruimte belangrijk zijn om weer creatief te worden. [a] Klopt mijn aanname, of moet ik juist vooral ‘doen’? [b] hoe creëer je in deze bizarre, turbulente tijd rust en ruimte? Tips (mogen ook boeken of You Tube filmpjes zijn) en ervaringen zijn meer dan welkom.

Wil jij helpen deze Case tot Success Story te maken?

Let's MOVE!