Welcome to Evently

Lorem ipsum proin gravida nibh vel veali quetean sollic lorem quis bibendum nibh vel velit.

Evently

Stay Connected & Follow us

Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

Good things happen when you narrow your focus
Welcome to Conference

Write us on info@evently.com

Follow Us

Finding new direction

Door Gerard de Bruijn van Humanagement

CASE TITEL
Finding new direction

 

KORTE BESCHRIJVING (Voor welke uitdaging sta je?)

Ik ben op zoek naar een nieuwe professionele versie van mijzelf, Gerard 3.0. Deze ambitie speelde al langer en ik had een groei strategie ingang gezet om te zorgen dat er ruimte zou ontstaan voor mijn persoonlijke ambities. Als Directeur-Eigenaar voer ik inmiddels zelf beperkt opdrachten uit en ook een groot deel van de bedrijfsvoeringstaken wil ik graag anders gaan inrichten en overdragen. Door de Corona crisis wordt mijn bedrijf hard geraakt en in plaats van groei, raak ik momenteel medewerkers kwijt, waardoor ik afgeslankt uit deze crisis zal komen. Mijn persoonlijke ambitie en de sterk veranderende omgeving vraagt dus ook dat ik een soort 3.0 versie van mijn bedrijf ontwikkel. Uiteindelijk wil ik zelf meer ruimte hebben voor creativiteit, trainen van teams, etc.

 

DOEL (Wat is het belangrijkste dat je wilt bereiken?)

Ik wil persoonlijk meer andere rollen gaan vervullen. Ik werk 24 jaar bij mijn bedrijf (dat ik als eenmanszaak is begonnen) waarvan de laatste 10 jaar als Directeur Eigenaar. Ik heb het bedrijf met heel veel plezier geleid en gemanaged. Ik wil meer vrijheid om nieuwe wegen in te slaan. Persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en vrijheid zijn daarbij belangrijke aspecten. Ook wil ik de balans met privé bewaken en wil ik – ook in het nieuwe construct – een bepaald bestaansminimum voor mij en mijn gezin borgen.

 

REALITEIT (Welke achtergrondinformatie heeft de Growth Sharing Community nodig om de situatie te begrijpen?)

Mijn bedrijf levert interim- en projectmanagement op facilitair gebied (ondersteunende diensten als Vastgoed/Huisvesting, Veiligheid/Beveiliging, Schoonmaak- en restauratieve dienstverlening, hospitality e.d.) Facility Management wordt veelal als postenpost gezien. Daarbinnen in externe inhuur een ‘kostenpost binnen een kostenpost’, waardoor inhuur op ons vakgebied op dit moment nagenoeg stil ligt. Ik heb 15 mensen in loondienst en werk met een kleine flexibele schil (gem. 3 ZZP’ers die voor mij werk(t)en). Wij werken branchebreed, hebben een goede naam in de markt en bestaan dit jaar 25 jaar.

 

OBSTAKELS (Wat zijn de belangrijkste obstakels die in de weg zitten?)

Het allerbelangrijkste is het ontbreken van perspectief. Ik ging kerngezond de Corona crisis in (ruim eigen vermogen, hoge solvabiliteit, goed eerste kwartaal, e.d.), maar door de crisis zijn opdrachten stopgezet en is mijn ‘pijplijn’ nagenoeg leeg. Mijn inschatting is dat de crisis over zal gaan in een recessie (of zelfs een depressie), maar ik kan niet inschatten hoe lang het gaat duren voordat de economie weer een beetje opveert. Als dit te lang duurt, is het de vraag of mijn bedrijf het überhaupt gaat overleven en als ik het doorsta hoe gezond mijn bedrijf dan zal zijn (anorexia model dreigt, wel slanker, niet gezonder).
Het tweede obstakel ben ik zelf, en vooral mijn eigen overtuigingen (verantwoordelijk voelen voor mijn medewerkers, risicomijdend, pleaser).


OVERWEGINGEN
(Welke opties heb je overwogen?)

De hoofdopties zijn [1] de dagelijkse leiding over dragen en mijn huidige bedrijf als fundament gebruiken voor nieuwe activiteiten [2] huidig bedrijf beëindigen en een volledig nieuwe start maken. Beide hoofdvarianten kennen natuurlijk meerdere ‘verschijningsvormen’.


ACTIES/VERWACHTINGEN
(Wat verwacht je van de Growth Sharing community? Wat wil je graag van ze horen of terugkrijgen?)

Ik merkte in sessie 1 dat het al heel erg helpt om gehoord te worden en om andermans ervaringen te horen. Zeker ondernemers die met hetzelfde type vraagstuk bezig zijn. Bevraagd en uitgedaagd worden om je eigen mening aan te scherpen.

Wil jij helpen deze Case tot Success Story te maken?

Let's MOVE!